Postup prací

16.08.2009 11:48

No a taky Vám trochu popíšu co tak děláme když zrovna náhodou neležíme. Kdyby se náhodou někomu zdálo že málo děláme, tak to se Vám jenom fakt zdá.

Samozřejmě hlavními aktéry na stavbě jsme my dva: já a taťka, já ve většině případů jako připrc, ale je to velmi důležité, protože zedník bez připrce neudělá nic, pomale se ani sám nenají :-)). Ná záchod zedníci už musí sami. No tak třeba při betonování že: musí nádeník jako já stihnout spoustu věcí, míchat beton, nanosit si materiál jako je třeba cement, no pak třeba si taky převážet postupně písek, když třeba zrovna náhodou den před tím než mají přivézt písek naprší jako blázen a pan řidič s autem zapadne a je rád že se dostane ven a musí to vysypat u obrubníku (naštěstí jsem si pak taky pozval Lukeho a ten mi zbytek dovozil - díky). Jo abych to míchání betonu jen tak nepřeskočil, to zas taková sranda není, sranda končí ve chvíli kdy se dostane(ne snad že bych měl nějaký dopravní pás, opět to musím já vylít z míchačky do kotouče a odvézt) beton k mistrovi, tak to je: "To je jalový", "Nějak málo drátků" nebo "Je to řidký". No abych se náhodou nepřechválil, tak velmi důležitou roli před betonováním sehrál brácha(Vláďa), který položil v celém obytném polystyrén a pak vozil beton při betonování garáže. No a samotný mistr, o tom je škoda mluvit, ten z betonem umí jako kouzelník, ostatně jako se všemi stavebními materiály. Takže ono se řekne betonování, ale souvisí s tím řada menších prací a spousta menších problémů.

Stejně jako vše, třeba se chystáme na podbití římsy palubkami. Jenže to není jenom že se dovezou palubky na stavbu. Musí se natřít, ne jednou, ale hned 3x a počtvrté až budou přibité. Musí se sehnat prkna na konstrukci, namořit je. No a určitě ještě přibude spousta menších problémů. Ještě nevím, protože jsme zatím po natírání.

No a teď jsme se pustili do sádrokartonu, po delší době dělám mistra (ale jen takového malého), protože jsem dřív dělal ve stavební firmě a dělal sádroš. Opět nám pomáhá Vláďa. Není to špatná práce, a hlavně to bude zas hodně viditelné. Takže už se těšíme na výsledek.

No a k těm všem pracím připadají věci, jako je přemýšlet nad tím jak bude vypadat koupelna, mimochodem tady náš návrh, jaké obklady tam a kolik, kde bude stát HUPka, jak podkopat silnici apod.

Prostě to není tak jednoduché jak to vypadá. Ale stojí to za to.

—————

Zpět